דף הבית » ערצב הגינה
גיליתם חרק מוזר לאחר שכל הגינה שלכם התחילה להיפגע? מגדלים פירות או ירקות בשדה והוא פוגע בתבואה? הכירו את הערצב חרק שמאוד דומה לצרצר אך פועל בצורה מאוד שונה ממנו, הערצב פוגע בישראל בעיקר בדשא וביבולים ויכול לחסל גינות ושדות שלמים. איך נראה ערצב?איך הערצב מגיע אליכם לגינה? איך מדבירים את ערצב הגינה? המשיכו איתנו וליאור מדביר מוסמך יענה על השאלות »
ערצב נקרא כך בגלל צורתו שמאוד דומה לצרצר וחופר כמו חפרפרת ולכן השם המדעי שלו "Gryllotalpa", כאשר משקים את הדשא בהרבה מים וכל המחילות מתמלאות הוא יוצא החוצא לשחייה מאוד מצחיקה ועל כך שמו נקרא "כלב מים".
הערצב מסדרת החגבאים וממשפחת הערצביים, גודלו כ 8- 5 ס"מ וצבעו חום-שחור עם קוטיקולה נוקשת.
הערצב בעל 3 זוגות רגליים, לרגליים הקדמיות התפתחו כמו מכשירי חפירה כמו שני מעדרים משוננים שהוא יוכל לחפור מחילות, אם האדמה לא רכה הוא יכול לחפור גם עד חצי מטר כדי למצוא אדמה נוחה לחפירה ולחה.
הערצב איננו מסוכן ולא פוגע בבני אדם ולא עוקץ. הערצב ניזון משלשולים ומזחלים אחרים, שורשים, תפוחי אדמה, פקעות, בצלים ומגוון רחב של פירות וירקות שגדלים מתחת לקרקע.
בעונת הרביה הנקבה מטילה כ 200 ביצים בגוש אחיד באדמה שנראה ממש כמו תפוח אדמה קטן.
הערצב שוכן בקרקע ויוצר מחילות מתחת לפני השטח באדמה לחה ומעובדת, הוא נע בתוך המחילות ואוכל את השורשים ואת הצמחים הראשונים שעל הצמחים.
אפשר בקלות לשים לב למחילות של הערצב מהסיבה שהם ממש מתחת לשכבה הראשונה של השטח. הוא דוחף עם שני הרגליים הקדמיות שלו את האדמה וכך למעשה רואים את החריצים באדמה שמתרוממים עקב החפירה.
הדברה לערצב הגינה
הערצב יעדיף להיות באזורים לחים, בעלי עושר בחומרים אורגניים, הערצב יעדיף להיות בסמוך לאדמה לחה ולכן אפשר למצוא אותו בקלות ליד נחלים שעוטפים שדות, שלוליות ומאגרי מים גדולים.
כמו כן הערצב אוהב לאכול מעבר ליבול, זחלים של חרקים אחרים ולכן יהיו במקומות שיש בהם זחלים של זבובים כמו קומפוסט או בשדות שמגדלים יבול מתחת לקרקע כמו תפו"א, בצל, סלרי וכו'.
הערצב פעיל בעיקר בחודשים אפריל ועד נובמבר בחודשים היבשים באזורים בהם ההשקיה סדירה, היו מקרים בעבר שטיפלנו בגינות עם ערצבים גם בחודשי החורף זה תלוי מאוד באקלים באותה שנה.
חלק מההתמודדות מול הערצב היא שינוי סביבת המחייה שלהם, אם לדוגמה סיימתם לקצור את היבול אז לפני שאתם מתחילים נגלה חדשה של שתילה והזרעה של השטח נסו לייבש את הקרקע למשך שבועיים שלושה כדי שהערצבים אולי יעזבו לקרקע יותר נוחה.
אנחנו לא פה כדי להפחיד אתכם או לדחוף לכם הדברה, הערצב לא פוגע בבני האדם אך יכול לפגוע בגינות ושדות שלמים, אם הגינה שלכם חשובה לכם, אם לשכן שלכם יש גינת ירק קטנה, אם אתם חקלאים שצריכים לשתול לשנה החדשה אז כמובן שאתם חייבים לבצע הדברה לערצב .
הערצבים לא יעזבו מעצמם הם יכולים להיות באותו אזור גם 3 שנים, ואתם יכולים לחשוב שהם עזבו אך למעשה הם מצאו אולי מקור מזון 30-40 ס"מ מתחת לקרקע ויפתיעו אתכם בעתיד.
אם יש לכם חצר שמטופלת עם גנן חשוב שמדביר מקצועי יעבוד בשיתוף פעולה עם הגנן, מאוד חשוב לשנות את התנאי מחייה של הערצב לפני שאנחנו מתחילים לרסס את החצר.
אפשר ליישם את ההדברה בפורמולציה של פיתיונות גרגירים או באמצעות ריסוס עם חומר מאושר לשימוש. אם עושים שימוש בגרגירים חשוב ליישם על פי התווית שהם לא ימסו מהמים, בדרך כלל שאני מגיע לחצר נגועה בערצב אני מבקש מהשכן ממש להרטיב את כל הגינה כדי לראות את גודל האוכלוסיה, שותים קפה עד שהשכבה הראשונה מתייבשת ואז ניגשים לעבודה.
דור שלישי למשפחת מדבירים, בוגר מקווה ישראל ביה"ס חקלאי
בעל תואר בכלכלה וניהול
ומספק שירותי הדברה לכל סוגי המזיקים והחרקים.
תוך מתן דגש על יעילות ותועלת כלכלית .
רוצים להתייעץ איתי ?
חייגו עכשיו 054-8849445
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים